DE WETENSCHAP: WIJN DRINKEN IS DE ULTIEME TRAINING VOOR JE HERSENEN

Wijn drinken is de perfecte training voor je hersenen. Goed nieuws dus. Het drinken van deze fijne drank stimuleert ons brein zelfs meer dan moeilijke wiskundige sommen en veel ander menselijk gedrag. Dat blijkt uit een onderzoek van dokter Shepherd van de Yale School of Medicine.

 

Perfecte braintraining

Volgens Shepherd is het drinken van een glas wijn goed voor je hersenen. Dit omdat ons brein veel moeite moet doen om de smaak van de wijn te moeten herkennen. Dit is te danken aan het feit dat de bestanddelen van de wijn geen smaken bevatten, pas tot ons brein gestimuleerd wordt door het ruiken en het analyseren van de wijn in onze mond. Door het gebruik van de spieren in onze mond bij het proeven van de wijn wordt ons brein gestimuleerd. Dan maken onze hersenen er een smaak voor aan.

 

Catering

 

Natuurlijk geldt hierbij niet dat het drinken van een hele fles wijn nog een groter effect heeft. Je bent dan namelijk constant aan het drinken zonder erbij na te denken en dan gaat de theorie niet meer op. Je hersenen worden bij een te veel aan alcoholische drank absoluut niet meer gestimuleerd en het enige wat je daarvan krijgt is een kater.

Bron: fem fem

22.608 reacties op “DE WETENSCHAP: WIJN DRINKEN IS DE ULTIEME TRAINING VOOR JE HERSENEN”

  1. You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually something which I think I would never understand. It seems too complex and very broad for me. I’m looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!