HAVERMOUT CAPPUCCINO WORDT JE FAVORIETE NIEUWE ONTBIJT

 

Ben jij ook zo verzot op havermout als ontbijt? Dat is niet gek. Havermout is namelijk ontzettend lekker én gezond. Je kan het oneindig variëren, zodat het niet zo snel verveeld: bijvoorbeeld met pecannoten (hier zitten goede omega 3 vetzuren in die ons lichaam beschermen tegen hart-en vaatziekten en blauwe bessen). Of heerlijk met een appeltje en een vleugje kaneel. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt! Het ontbijtje bevat tevens veel vezels. Vezels hebben een positief effect op onze darmflora en vezels werken verzadigend. Zo kan jij gerust de hele ochtend doorkomen zonder trek te krijgen. Bovendien vertragen de vezels de opname van glucose in het bloed, wat ervoor zorgt dat je minder hoge pieken in je bloedsuikerspiegel krijgt. Hierdoor wordt de alvleesklier niet overbelast en voorkomen we dat ons lichaam vet gaat aanspreken. Alleen maar voordelen dus, zo’n vezelrijk ontbijtje!

Heb jij ’s ochtends ook weinig tijd?

Maar hoe ideaal zou het zijn, als je dit zou combineren met dat vertrouwde bakkie pleur, wat jij elke ochtend neemt? Geïnspireerd op het boek Havermoutje hebben wij een receptje bedacht hoe je zelf eenvoudig een havermout cappuccino maakt .

Catering

Ingrediënten:

40 gram havermout
150 ml melk naar keuze, (ongezoete sojamelk, Alpro)
1 el agavesiroop
1 tl kaneel
1 kopje espresso koffie: 2 tl Lavazza koffie, 100-150 ml water

Bereiding:

Verhit de melk in een steelpannetje op middel hoog vuur. Breng hierin de melk aan de kook. Je kan sojamelk gebruiken maar dit mag natuurlijk ook gewone halfvolle melk zijn! Voeg geleidelijk de havermout toe aan de melk en roer de havermoutpap goed door. Laat de pap gedurende 10 minuten zachtjes doorkoken en zet het vuur lager. Maak ondertussen een espresso voor jezelf met behulp van een percolator. Tip: de Lavazza koffie is erg lekker! Doe een flinke scheut water in de percolator en 2 theelepeltjes koffie in de filter. Zet de percolator op laagvuur en laat deze enkele minuten zachtjes verhitten, totdat deze kookt. Zodra de koffie kookt, haal je deze van het vuur en schenk je dit over in een groot cappuccino glas. Schuim ondertussen wat melk op in een pannetje of in een melk opschuimer. Giet de gekookte havermout over in het glas en schenk het opgeschuimde melk hierover heen. Breng op smaak met agavesiroop en strooi er een vleugje kaneel overheen.

Bron: fem fem

Foto: Betty’s kitchen

13.471 reacties op “HAVERMOUT CAPPUCCINO WORDT JE FAVORIETE NIEUWE ONTBIJT”